Хачапурі (Грузинська кухня)

Хачапурі – страва грузинської кухні, що представляє собою корж з сиром. Назва походить від слів “хліб” (пури) і “сир” (хачо).

Буває безлічі видів. Аджарські хачапурі печуть у формі човника і заливають яйцем. Імеретинський хачапурі – круглі. Менгрелскіе теж круглі, але зверху покриті сиром (сулугуні). У Вірменії випікають хачапурі листкові у формі конверта або трикутника.

Хачапурі
Спосіб приготування:

1 пачку сиру (250 г) змішати з розтопленим вершковим маслом (150 г), додати щіпку соди, погашену лимонною кислотою або оцтом, 1 / 4 ст.л. цукрового піску, 1 яйце. До утвореної однорідну масу всипати 1,5 ст. борошна і замісити тісто. Для начинки натерти 150 г сиру, змішати сир з яйцем і 1 ложкою сметани, додати дрібно нарізаний зубчик часнику.

Тісто розділити на 2 частини і розкачати у вигляді круглих коржів. На нижній корж викласти начинку, краї верхнього коржа загнути під нижній. Верх змастити яйцем і проколоти в декількох місцях виделкою. Випікати 45 хвилин у духовці при температурі 200 градусів.

Смачного!

Читайте також

Коментувати

Содержимое третьего таба
Анекдот
Психологи утверждают, что для хорошего настроения нужно ежедневно
обнимать 8 человек. Ну или дать одному в морду.
Ще анекдоти...
Підписка на розсилку


 

WordPress: 14.56MB | MySQL:73 | 1.033sec