Хачапурі (Грузинська кухня)

Хачапурі – страва грузинської кухні, що представляє собою корж з сиром. Назва походить від слів “хліб” (пури) і “сир” (хачо).

Буває безлічі видів. Аджарські хачапурі печуть у формі човника і заливають яйцем. Імеретинський хачапурі – круглі. Менгрелскіе теж круглі, але зверху покриті сиром (сулугуні). У Вірменії випікають хачапурі листкові у формі конверта або трикутника.

Хачапурі
Спосіб приготування:

1 пачку сиру (250 г) змішати з розтопленим вершковим маслом (150 г), додати щіпку соди, погашену лимонною кислотою або оцтом, 1 / 4 ст.л. цукрового піску, 1 яйце. До утвореної однорідну масу всипати 1,5 ст. борошна і замісити тісто. Для начинки натерти 150 г сиру, змішати сир з яйцем і 1 ложкою сметани, додати дрібно нарізаний зубчик часнику.

Тісто розділити на 2 частини і розкачати у вигляді круглих коржів. На нижній корж викласти начинку, краї верхнього коржа загнути під нижній. Верх змастити яйцем і проколоти в декількох місцях виделкою. Випікати 45 хвилин у духовці при температурі 200 градусів.

Смачного!

Читайте також

Коментувати


5 + = дванадцять

Содержимое третьего таба
Анекдот
Йде Чебурашка з Геною по залізничній колії. Чебурашка каже:
- Гена, а давай я візьму валізу, а ти візмеш мене?
- Ну добре, мій маленький збоченцю!
Ще анекдоти...
Log In

Login form protected by Login LockDown.


Підписка на розсилку


 

загрузка...