Як зробити мастику для торта?

Прикраси для торта з мастики – прекрасний спосіб зробити торт не лише смачним, але ще і красивим. Мастика є дуже популярною і в промисловому виробництві кондитерських виробів, і в домашній випічці. Як зробити мастику для торта в домашніх умовах?

У домашніх умовах зробити мастику для торта можна із зефірових цукерок – маршмелоу. Ці повітряні жувальні солодощі дозволяють готувати мастику для торта швидко і без зайвого клопоту.

Щоб зробити мастику для торта з маршмелоу краще всього брати цукерки одного кольору – тоді і колір готової мастики буде “чистим”. За бажання можна підфарбувати мастику для торта з маршмелоу харчовим барвником потрібного кольору.

Для приготування мастики потрібні цукерки маршмелоу, цукрова пудра і трохи води. В деяких випадках хазяйки додають до мастики також трохи вершкового масла – це покращує смак мастики і робить її пластичнішою.

Для того, щоб прикрасити торт, з мастики можна виліпити різні фігурки, квіти, “волани” і “рюші” – техніка ліплення в цьому випадку дуже схожа на техніку ліплення з пластиліну. Готові вироби з мастики просушуються впродовж 12-24 годин і потім вже використовуються як прикраси.

Як зробити мастику для торта з маршемеллоу?

Для приготування мастики з маршмелоу вам знадобиться

  • маршмелоу – 100 г
  • вода – 1 ст. л.
  • цукрова пудра – 1 – 1,5 ст.
  • трохи вершкового масла

Приготування

Цукерки маршмелоу розплавити в мікрохвильовій печі впродовж 10-20 секунд або ж на водяній лазні до збільшення в об’ємі і “підтавання”.

Масу ретельно розмішати, порціями додавати цукрову пудру і вимішувати, як тісто.

Коли маса стане досить густа, почати розминати її вручну, постійно підсиплюючи цукрову пудру, щоб маса не липнула до рук.

Коли маса перестане липнути до рук – мастика з маршмелоу готова. Тепер залишається розкочувати її і ліпити з мастики різні прикраси.

Невикористану мастику можна зберігати в холодильнику, загорнутою в харчову плівку.

Читайте також

Коментувати


3 − = два

Содержимое третьего таба
Анекдот
Из рекламы: Наши конфеты имеют двойную питательую ценность:
сначала они кормят вас, потом вашего стоматолога!
Ще анекдоти...
Log In

Login form protected by Login LockDown.


Підписка на розсилку


 

загрузка...